PlayStation tento rok neuvede žádné vlastní tituly, plánuje exkluzivity
i Zdroj: Playstation Studios
Gaming Článek PlayStation tento rok neuvede žádné vlastní tituly, plánuje exkluzivity

PlayStation tento rok neuvede žádné vlastní tituly, plánuje exkluzivity

Václav Brixí

Václav Brixí

22. 2. 2024 16:34

V nedávné zprávě se vedení herní odnože Sony vyjádřilo k plánům na následující finanční rok. Nemáme prý očekávat žádný titul přímo od PlayStation Studios.

Reklama

Vrcholný zástupce společnosti Hiroki Totoki se v nedávné zprávě vyjadřoval mimo jiné i k plánům společnosti pro další fiskální období, které započne 1. dubna. Strategie společnosti se nebude orientovat na rozšiřování zaběhlých franšíz, nýbrž na péči o jejich live-service tituly. Jinými slovy, nových her přímo od PlayStation Studios se tento rok určitě nedočkáme. Neznamená to však, že by se na ně zanevřelo úplně. Další velké projekty jsou podle Totokiho v procesu vývoje:

Co se týče našich vlastních softwarů, chceme se i nadále soustředit na produkci vysoce kvalitních děl a vývoj live-service her. Přestože však v současné době vyvíjíme velké projekty, neplánujeme v příštím fiskálním roce vydat žádné nové velké stávající franšízové tituly, jako jsou God of War Ragnarok a Marvel's Spider-Man 2. 

Je logické, že u dvou výše zmíněných franšíz se vzhledem k jejich nedávnému vydání nedočkáme nových pokračování nijak brzy. Totokiho tvrzení však vylučuje ze hry rovněž spekulace o jiných velkých jménech, které má PlayStation Studios v záloze. A to například pokračování Ghost of Tsushima, multiplayerové The Last of Us nebo doposud neoznámený titul od tvůrců Days Gone.

Hráči na konzoli PS5 přesto neodejdou z prázdnou. Počínaje 29. únorem se strhne lavina exkluzivních titulů pro nejnovější konzoli od Sony. První se dostaví dlouho očekávané pokračování remaku Final Fantasy VII Rebirth. O necelý měsíc později naváže novinka Rise of the Ronin od japonského studia Team Ninja. A tuto exkluzivní krasojízdu zakončí v dubnu jihokorejská akční adventura Stellar Blade. Dá se rovněž očekávat, že Sony bude v rámci tohoto fiskálního období stále pokračovat v převádění jejich největších hitů na PC. A vzhledem k počtu rozpracovaných projektů všech PlayStation studií tak můžeme očekávat po tomto sušším roku koncentrované záplavy prvotřídních titulů.

Nadcházející exkluzivní tituly pro PS5:

  • Final Fantasy VII Rebirth - 29. února 
  • Rise of the Ronin - 22. března
  • Stellar Blade - 26. dubna
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama