PlayStation ve velkém propouští, vývojáři Horizon nebo Life is Strange přichází o zaměstnance
i Zdroj: Sony
Gaming Článek PlayStation ve velkém propouští, vývojáři Horizon nebo Life is Strange přichází o zaměstnance

PlayStation ve velkém propouští, vývojáři Horizon nebo Life is Strange přichází o zaměstnance

Václav Brixí

Václav Brixí

29. 2. 2024 23:40

PlayStation propouští téměř 900 zaměstnanců napříč všemi studii. Odnesou to i jejich známá studia. Autoři Life is Strange rovněž přichází o 20 % svých pracovních sil.

Reklama

Videoherní průmysl v současnosti sužuje nejeden palčivý problém. Nedávno jsme vás informovali o plánech Capcomu na zvýšení cen u jejich AAA titulů. Jedním z argumentů byla nedostatečná finanční vyváženost mezi náklady na vývoj a konečnou cenou za produkt, která si již dlouhá léta udržuje stejnou hodnotu 60€. Problémy s nákladností a náročností vývoje mohou být i jedním z mnoha důvodů masivního propouštění ze strany vývojářských studií.

Capcom zvažuje zvýšení cen u svých herních titulů
i Zdroj: Capcom

Capcom zvažuje zvýšení cen u svých herních titulů

V rámci posledního zasedání o finančních výsledcích společnosti Capcom naznačilo vedení, že po vydání Dragon's Dogma 2…

18. 2. 2024 12:45

Současný prezident společnosti Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, nedávno vydal prohlášení, které pojednává o extrémně těžkém rozhodnutí, jež musel učinit v souvislosti se zaměstnanci společnosti. Vedení Sony Interactive Entertainment (SIE) se rozhodlo propustit přibližně 900 lidí napříč všemi jejich odnožemi po celém světě. To činí téměř 8% jejich celkové pracovní síly. Pobočka PlayStation London Studio se dokonce bude zavírat úplně. Zveřejněna byla i kopie zprávy, která bude odeslána všem zaměstnancům:

[…] Pro ty, kteří opouštějí SIE: Odcházíte z této společnosti s naší hlubokou úctou a uznáním za veškeré úsilí, které jste během svého působení vynaložili.

Pro ty, kteří v SIE zůstanou: Během tohoto procesu se budeme loučit s přáteli a kolegy, kterých si vážíme, bude to bolestivé. Vaše odolnost, citlivost a přizpůsobivost budou v následujících týdnech a měsících rozhodující. […]

Propouštění se prý nevyhne ani hlavním studiím skupiny PlayStation. Vedení Guerilla Games, kteří stojí za sériemi Horizon a Killzone, už oznámili, že propouštějí přibližně 10% zaměstnanců. Zdali to nějak zasáhne vývoj jejich připravovaného online projektu ze světa Horizonu zůstává záhadou. Propouštění by se údajně neměli vyhnout ani další známá studia, jako například Naughty Dog (The Last of Us) či Insomniac Games (Spider-Man). Dle slov šéfa divize PlayStation Studios, Hermena Hulsta, se objevila nutnost zrušit i některé blíže nespecifikované projekty.

Dlouho na sebe nenechali čekat ani další nezávislá studia. Vedení Deck Nine Games, které stojí za sérií příběhových adventur Life is Strange, zveřejnilo na sociální síti X zprávu, že je studio nuceno propustit téměř 20% svých zaměstnanců. Důvodem jsou údajně neustále se zhoršující podmínky na trhu videoher.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama