Po téměř třiceti letech přišla oblíbená herní postava Mario o svůj hlas
i Zdroj: Nintendo
Gaming Článek Po téměř třiceti letech přišla oblíbená herní postava Mario o svůj hlas

Po téměř třiceti letech přišla oblíbená herní postava Mario o svůj hlas

Josef Ventrča

Josef Ventrča

21. 8. 2023 20:00

Legendární postavička od Nintenda již nebude mít svého dlouholetého dabéra.

Reklama

Po skoro třiceti letech už herec Charles Martinet nebude namlouvat Maria. Společnost Nintendo v pondělí na sociálních sítích oznámila, že Martinet na pozici dabéra legendárního italského instalatéra končí. Ve společnosti však úplně neskončil, jelikož se přesouvá na jinou pozici.

Právě v kinech: Super Mario Bros. ve filmu

„Charles Martinet byl hlasem Maria od dílu Super Mario 64. Nyní se stane Mariovým ambasadorem,“ stojí v prohlášení. Tím tedy de facto končí s propůjčováním svého hlasu nejen postavičce v modročervených kšandách, ale nebude se podílet ani na dabingu jiných postav od japonské herní společnosti. Jeho nynějším úkolem bude cestovat po světě, setkávat se s fanoušky Maria, potažmo Nintenda, a se všemi komunikovat. „Bylo nám ctí spolupracovat s Charlesem v jeho předchozí funkci a teď mu chceme projevit svou vděčnost,“ píše se v příspěvku.

Martinet namluvil i další postavy z Houbičkového království, například Luigiho, Waria i Waluigiho. Objevil se i v nedávno vydaném a úspěšném snímku Super Mario Bros. ve filmu, kde sice nenamluvil postavu, která ho proslavila nejvíc, ale dostal roli Mariova otce Giuseppeho.

Parádní fanouškovské předměty s legendárním Mariem najdeš také u našeho partnera CZC.cz.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama