Poslední šance pro Astralis, dostanou se dál?
Esport CS:GO Článek Poslední šance pro Astralis, dostanou se dál?

Poslední šance pro Astralis, dostanou se dál?

Michael Douša

Michael Douša

17. 3. 2023 20:13

Ze zápasu dvou evropských týmů vychází navrch NaVi, Astralis se stále nedaří.

Reklama
Ze zápasu dvou evropských týmů vychází navrch NaVi, Astralis se stále nedaří.

Tyto týmy proti sobě stáli naposledy v červenci loňského roku v playoff IEM Cologne 2022, kde i přesto, že oba týmy měli jiné sestavy než dnes, zápas měl stejného výherce jako nyní. Astralis v poslední době prošli značnými změnami, po kontroverzi a následnému vyhození Kristiana “konfig” Wienecka tým doplnil po neúspěšném trialu dalšího hráče Christian "Buzz" Andersen a po odchodu Asgera “Farlig” Jensena se sice vrátila stará Astralis hvězda Nicolai “device” Reedtz, to jim bohužel ale k vítězství nestačí. Ani NaVi nezůstali od Kolínského IEM v nezměněné sestavě, vyměnili Viktora “sdy” Orudzheva za velmi mladého Andrije “npl” Kukharskyie. 

První mapou byl Ancient, výběr Astralis, na kterém sice ze začátku dánský tým vedl, později se ale obrátil ve prospěch NaVi, v druhé polovině mapy si NaVi připsali 10 kol, zatímco Astralis pouze dvě, mapa skončila 16-11 pro NaVi. Na Overpassu ale Astralis ukázali, že i když se jim nedaří, jsou schopni hrát velmi slušně, za celou mapu ztratili pouze tři kola, měli zde krásnou třináctikolovou sérii výher i přesto, že mapa byla výběrem ukrajinského týmu. 16-3 pro Dány a šlo se do rozhodující mapy.

Třetí mapa začala nadějně pro Astralis, v první půlce znovu vedli i když pouze o jeden bod, v druhé části se ale NaVi vzpamatovali a Astralis porazili 16-12, čímž hru zakončili 2-1. Nejvíce zabití ze hry měl velmi nepřekvapivě hvězdný Aleksandr “s1mple” Kostyliev s celkovým počtem 57 zabití. Za neočekávaně nízký rating 1,18 ale pravděpodobně může právě kritická prostřední mapa.

A co týmy čeká dál? NaVi momentálně hrají proti Rare Atom, poražený této hry bude následně mít poslední šanci, kterou momentálně mají mimo jiné i Astralis, které čeká hra proti ATK zítra ve 12:30, z pohledu sázkových kanceláří mají velké šance na to zápas vyhrát, na udržení se v sérii ale šance mají velmi malé. V Last Chance Stage se pravděpodobně budou muset srovnat dříve či později s americkým týmem Liquid, kde je opravdu nejisté, jak tento duel skončí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama