Přáda: Chybu jsem hodil za hlavu, Sebring je moje oblíbená trať!
Esport iRacing Článek Přáda: Chybu jsem hodil za hlavu, Sebring je moje oblíbená trať!

Přáda: Chybu jsem hodil za hlavu, Sebring je moje oblíbená trať!

Nicolas Heller

Nicolas Heller

4. 11. 2022 15:39

Pilotní šampionát virtuálních závodů s názvem Grunex Racing Series bude hostit druhý závod sezony.

Reklama

Pilotní šampionát virtuálních závodů s názvem Grunex Racing Series bude už 4. listopadu od 19:30 hostit druhý závod sezony. Tentokrát se jezdci představí na floridském Sebringu, jedné z nejstarších amerických tratí, které jsou stále v provozu. Kvalifikaci a samotný závod můžeš sledovat živě na twitch kanále Grunexu!

Úvodní závod na Hockenheimringu napověděl, kteří jezdci by se mohli porvat o přední pozice tabulky jezdců, včetně Sebringu však stále zbývá odjet čtyři závody a stát se může téměř cokoliv.

Hockenheimring ovládli bratři Přádové a to i přes chybu Lukáše Přády, který se ve výjezdu z poslední zatáčky dostal do přetáčivého smyku a propadl se až na pátou příčku a po závodě neskrýval zklamání: „Tréning na závod byl vcelku krátký, ale auto mám hodně naježděné a trať mi sedla. V kvalifikaci se mi podařilo získat pole position i když kolo mohlo být lepší. Start závodu proběhl bez problémů a začal jsem pomalu poodjíždět zbytku pole. Poté ale přišla chyba na výjezdu na cílovou rovinku. Škrtnul jsem si zadním kolem o trávník a uklouzlo mi to. Chybu jsem rychle hodil za hlavu a začal stíhat jezdce předemnou. Postupně jsem se dostal na 2. místo za bráchu, ale toho už se mi předjet nepovedlo. Celkově tedy zklamání kvůli chybě ale rychlost byla dobrá a budu se snažit ji přenést do dalších závodů. Na Sebring se těším, protože patří mezi nejoblíbenější tratě.“

Více důvodů k radosti měl Lukášův bratr David Přáda. Ten závod dokončil na prvním místě a v porovnání s kvalifikací si tak polepšil hned o dvě příčky. „V kvalifikaci se mi podařilo poskládat solidní kolo, určitě tam byl čas i na druhé místo, ale to se mi podařilo získat až po startu. Prvních pár kol jsem nevěděl jestli dokázu ujet Miroslavovi Svobodovi, takže jsem se snažil šetřit gumy a palivo. Potom jsem to zkusil a dostal jsem se z jeho slipstreamu, kde jsem si náskok kontroloval a opět šetřil. Po zbytek závodu jsem si pak jel svoje tempo, auto se velmi dobře řídilo, ale dělalo mi problém udržet pozornost na trati, takže jsem určitě nejel svoje maximum. Nakonec jsem si díky chybám ostatních dojel pro těsné vítězství před bráchou, takže s výsledkem jsem maximálně spokojený.“

Stupně vítězů uzavřel třetím místem Lukáš Krystek, který si polepšil oproti kvalifikaci o dvě pozice. Nejlepší jezdci si v pilotním šampionátu Grunex Racing Series rozdají prizemoney v celkové výši 10 000 Kč a vítěz se zapíše jako historicky první šampion zcela nové série Grunexu ve virtuálních závodech!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama