Prodeje konzolí PlayStation 5 pokořily další milník
i Zdroj: Sony
Gaming Článek Prodeje konzolí PlayStation 5 pokořily další milník

Prodeje konzolí PlayStation 5 pokořily další milník

Josef Ventrča

Josef Ventrča

9. 8. 2023 19:00

Společnost Sony může být na svou současnou generaci konzolí patřičně pyšná. Poslední zveřejněné statistiky prodejů potvrdily, že u lidí se stále těší velké oblibě.

Reklama

Nejnovější finanční výsledky společnosti Sony ukázaly mj. i prodejnost konzolí PlayStation 5. Dle zveřejněných statistik se celkově prodalo po celém světě již 41,7 milionu kusů. Tyto údaje jsou platné k červnu letošního roku. Že je o zařízení od „modrých“ stále větší zájem dokázal i fakt, že od dubna do června se prodalo přes 3,3 milionu konzolí, což znamenalo téměř milionový meziroční nárůst.

ANKETA: Vlastníte konzoli PlayStation 5?

Taky příjmy z předplatných služeb byly vyšší. Mezi ty se mj. řadí platforma PlayStation Plus. Dle výkazu společnost za posledního čtvrt roku na tom vydělala přes 19,3 milionu korun, což je nejvíc za poslední čtyři čtvrtletí. Je však zvláštní, že firma neodhalila i počet aktivních uživatelů předplatného, dříve totiž tuto informaci sdílela. Platí tak stále poslední údaj, a to z letošního března, kdy si službu platilo přes 47 milionů lidí.

Daří se i prodejům her. Od dubna do června se prodalo přes 56 milionů titulů, a to celkově na starou i novou generaci konzolí PlayStation. I v tomto případě platí meziroční nárůst ve stejném sledovaném období, konkrétně o devět milionů.

Sony nenápadně zvyšuje ceny PC verzí svých her

Sony nenápadně zvyšuje ceny PC verzí svých her

Společnost Sony se bez varování a bez jakéhokoliv oficiálního vyjádření uchýlila k nepopulárnímu kroku

21. 4. 2023 14:17

Jelikož se letos plánuje vydání Marvel's Spider-Man 2, tak bychom se nedivili, kdyby se Sony podařilo pokořit další rekordy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama