prva-velka-aktualizacia-pre-windows-10-je-vonku
Technologie Článek Prvá veľká aktualizácia pre Windows 10 je vonku!

Prvá veľká aktualizácia pre Windows 10 je vonku!

Daniel Stehlík

Daniel Stehlík

12. 11. 2015 23:09

Po pomaly už 4 mesiacoch od vydania nového OS vychádza prvá veľká aktualizácia.

Reklama

Nový očakávaný operačný systém Windows 10 je už pomaly 4 mesiace na svete, a po tejto dlhšej dobe dnes vyšla prvá veľká aktualizácia pod označením Threshold 2. Tieto „veľké“ aktualizácie ako Microsoft uviedol budú vychádzať každých 4 až 6 mesiacov.

V novom update teda prišli najmä kozmetické vylepšenia a zmeny, pričom najväčšou je zvýšenie výkonu. Avšak Microsoft neuviedol o koľko sa má zvýšiť, ale iba, že na rovnakom hardvéri na akom bežal Windows 7 bude Windows 10 s novou aktualizáciou bootovať o 30% rýchlejšie.

Mimo toho budú v novej aktualizácii už vopred predinštalované aplikácie ako Messaging, Phone, Skype, jednoduché aplikácie pre instantné správy či hlasové hovory a videohovory vykonávané cez sieť Skype.

Prvá veľká aktualizácia pre Windows 10 je vonku!

Pričom ak budú užívatelia inovovať starší systém (Windows 7, 8, 8.1) na nový (Windows 10), tak aktualizácia bude už súčasťou tzv. čistej inštalácie, a tak nebudú musieť potom systém aktualizovať.

Noý update je tiež zameraný na firmy, ktorým priniesol možnosť manažovania operačného systému, Windows Store for Business či interné distribuovanie vlastných aplikácií. Táto zmena sa vykonala aj kvôli tomu, že Windows 10 sa nachádza na len 12 miliónoch firemných počítačov zo 110 miliónov celkových, na ktorých sa nachádza nový OS.

Foto: forbes.com

{control inquiry 8}
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama