PS5 Slim tenký je 2 centimetry? Kutil dokázal nemožné, jeho snažení ale málem skončilo fiaskem
Gaming Článek PS5 Slim tenký je 2 centimetry? Kutil dokázal nemožné, jeho snažení ale málem skončilo fiaskem

PS5 Slim tenký je 2 centimetry? Kutil dokázal nemožné, jeho snažení ale málem skončilo fiaskem

David Jiránek

David Jiránek

21. 6. 2022 16:06

Takto tenkou konzoli nemá nikdo jiný.

Reklama

Konzole Playstation 5 bude s námi už dva roky a logicky se tak spekuluje o mezikroku jménem Pro a Slim. Výkonnější nebo kompaktnější verze konzolí se objevují přibližně v půlce cyklu, což znamená, že minimálně ještě rok počkáme. Tato skutečnost ovšem nezastavila Matta z kanálu DIY Perks, aby zkonstruoval dost možná nejkompaktnější PS5 vůbec.

Matt původní Playstation 5 kompletně rozebral a rozhodl se vyrobit vlastní vodní blok z mosazi. Tento blok kopíroval prakticky celou základní desku konzole, a kromě hlavního čipu se staral o chlazení VRM a RAM.

Radiátor byl umístěn ve zvláštní skříni, kam tvůrce přemístil i zdroj. Ten je u PS5 integrován do zařízení. Pokud by ovšem zdroj zůstal poblíž základní desky, nemohl by Matt konzoli umístit do obalu o tloušťce 1,9 cm. Na řadu tak přišel externí zdroj.

Celý proces trval několik měsíců a málem skončil fiaskem. První verze konzole se totiž kvůli nehodě chladící soustavy přehřála. Změna za jinou základní desku a instalace snímačů teploty vše vyřešila. PS5 Slim v podání DIY Perks ve finále chladí lépe než originál. Něčeho podobného od Sony se ale téměř jistě nedočkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama