PUBG update #26 - Zima do zimy, návrat světlice a další novinky
Gaming PUBG Článek PUBG update #26 - Zima do zimy, návrat světlice a další novinky

PUBG update #26 - Zima do zimy, návrat světlice a další novinky

Jakub Osička

Jakub Osička

21. 2. 2019 02:43

Šestadvacátý update Playerunknown's Battlegrounds přistál na testovacích serverech.

Reklama

Šestadvacátý update Playerunknown's Battlegrounds přistál na testovacích serverech a přináší objemnou sadu dalších novinek. Kde začít?

Zima

Co třeba u nového vozidla? Na mapě Vikendi nahradí UAZy malé auto Zima s pohonem obou náprav 4x4. Sice se Zimou na zimní mapě netrhnete příliš rychlostních rekordů, ale na druhou stranu poměrně dost vydrží.

Konečně jsme se také dočkali náhrady běžného motocyklu. Je tady Snowbike, se kterým se vám bude ve sněhu dobře manévrovat a pohybovat rychle. Pozor si ale musíte dát naopak na velmi slabou výdrž.

Návrat světlice

Klasické světlice se vrací do běžných public her a budete je moci vzácně najít jako běžný loot. Došlo ale k úpravě jejich funkčnosti. Jejich funkčnost je nyní omezena na pozdější fázi hry, resp. nejdříve po doběhnutí první modré zóny. Pokud světlici vystřelíte uvnitř bezpečné zóny, dorazí vám balíček se speciální výbavou. Hráči v okolí na toto budou upozorněni a na mapě se zobrazí indikátor dropu. Pokud budete mimo bezpečnou zónu, dorazí vám obrněný UAZ.

Survivor Pass: Vikendi

Survivor Pass Vikendi bude dostupný do třetí hodiny ranní, 27. února. Připsat si unclaimed předměty budete moci až do třetí hodiny ranní, 12. března.

Survivor Title System Beta Season 2

Druhá sezóna byla prodloužena do 19. března 2019. Odměny budou rozděleny na základě Survivor Title, kterým bude hráč disponovat ke konci této bety.

Gameplay

Na testovací servery byl nasazen experimentální mechanismus řešící problémy s provazbou FPS a rychlosti střelby. Tato mechanika nebude nasazena na běžné servery.

Pneumatiky vozidla se nyní zničí ihned po explozi vozidla. Došlo také k úpravě zalehávání tak, aby nebylo možno ležet na velmi hrbolatém terénu.

Několik drobností bylo vylepšeno i v Replay systému - třeba možnost vícenásobných editací v jednom replay souboru, nastavení depth of field, úhlu kamery a korekce barev a další.

UI/UX

Drobných úprav se dočkala možnost preview v herním obchodě - úpravy se dočkalo zoomování kamery, zlepšila se opatření proti kolizi s jinými předměty a další drobnosti. Třeba skiny si teď budete moci prohlédnout i bez vykreslení postavy.

Nově hra využívá tzv. Rich Presence pro Steam a Discord. Zobrazí tak v těchto klientech status hry, právě hraný mód a délku zápasu, která již uběhla.

Výkon

Optimalizace se dočkaly animace charakterů, načítání charakterů a renderování porostu. Stejně tak došlo k úpravě některých elementů v informativních prvcích na obrazovce, které snižovaly výkon.

Skiny a předměty

Přidán byl odpočet pro možnost koupení East Erangel Police beden. Po skončení odpočtu budou přesunuty do kategorie nakupování náhodných krabic.

Customky

Tabulka výsledků je nyní oddělena od konkrétního zápasu. Po jeho konci bude finální skóre dostupné po dobu 10 minut. Novou customku budete moci spustit po 1 minutě od opuštění předchozího zápasu.

Mapa Vikendi je nyní dostupná v Esports módu. Množství vozidel v Esports módu se zvětšilo. Zlepšení se dočkaly animace systému spectatingu.

Opravy bugů

Ani tentokrát nechybí rozsáhlé opravy herních chyb. Konkrétní seznam najdete ve zdrojovém souboru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama