Raději do play-off než do háje aneb Grunex Challenge skupina B
Esport Valorant Článek Raději do play-off než do háje aneb Grunex Challenge skupina B

Raději do play-off než do háje aneb Grunex Challenge skupina B

Aleš Pelc

Aleš Pelc

12. 12. 2022 16:00

Ostravská organizace se udržela v turnaji výhrou nad Squadrou

Reklama

Další den druhé sezóny Grunex Challenge je za námi a známe druhého čtvrtfinalistu, vítěze skupiny B. Nejprve se však hodí si její průběh projít od samotného začátku.

Pro Cryptovu nezačala skupinová fáze vůbec ideálně. Do úvodního duelu s Jen tak nastoupila v početním znevýhodnění kvůli absencím v sestavě a podle toho také utkání dopadlo. Ve čtyřech a včetně hrajícího coache padli reprezentanti ostravské organizace do pavouku poražených po výsledních 8:13 a 4:13 na Iceboxu a Bindu. V souběžně probíhajícím souboji na sebe narazily mixy Squadra a dohaje. Jelikož spolu obě pětice nemají mnoho nahráno, nedal se ani předem jasně určit favorit. Toho se přesným obrazem stal Ascent, když po dvou vyrovnaných polovinách 7-5 následovalo prodloužení. Ve čtvrtém dodatečném kole rozhodlo duo oliq a z3rodarkK, že si na Icebox ponese vedení sestava dohaje. Druhá mapa už měla rychlejší průběh a zmocnil se jí opět celek v čele s oliqem, který tak čekal zápas o postup do play-off proti dalšímu mixu Jen tak.

 

Cryptova vs. Jen tak – 0:2 (8:13, 4:13)

SQUADRA vs. dohaje – 0:2 (13:15, 7:13)

 

Do boje o udržení v soutěži nastoupila Cryptova už v plném složení a Squadru tak nečekal žádný jednoduchý úkol. Přesto se outsideři na úvodní mapě Pearl obstojně drželi, to hlavně zásluhou dobře střílejícího nelv1ho s baywatcherem. I tak po výsledku 13:10 šli do vedení favorité. Stejně jako tomu bylo předchozí den, Squadra na následném Iceboxu se soupeřem ztrácela krok a tím pádem po opětovné prohře 2:0 se s Grunex Challenge rozloučila. Naopak druhé dvojice týmů mohla být klidná a soutěžit o postup mezi nejlepším osm bez rizika vyřazení. Klid ale rychle opadl na straně Jen tak, když dohaje přehrávali oponenty 9:3 v polovině a pomalu, ale jistě mířili za důležitým vedením v sérii. Se skóre 13:7 se přemožitelé Cryptovy do onoho vedení opravdu dostali, a i nadále pokračovali v nastoleném tempu. Na v této skupině oblíbeném Iceboxu v první polovině vyhráli ještě o kolo navíc než Bindu a tomu odpovídalo i konečné skóre – 13:6. Sestava oliq, Soul, JUSTCATE, z3rodarK a gravessa tak nemíří do háje, ale naopak dost nečekaně do play-off z prvního místa skupiny B.

 

Cryptova vs. SQUADRA – 2:0 (13:10, 13:6)

Jen tak vs. dohaje – 0:2 (7:13, 6:13)

 

Své místo ve čtvrtfinále už mají jisté Enterprise a dohaje, druhá dvojice ze skupin A a B se k nim přidá dnes večer. Z rozhodujících zápasech se střetnou GateGuards s Farmers ze skupiny A od 17:00, Jen tak s Cryptovou budou následovat o dvě až tři hodiny později. Přenos turnaje můžete sledovat na kanále grunexcom nebo průběžně na našich sociálních sítích pod stejným jménem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama