Ředitel Intelu odhaduje konec čipové krize v roce 2024
Gaming Článek Ředitel Intelu odhaduje konec čipové krize v roce 2024

Ředitel Intelu odhaduje konec čipové krize v roce 2024

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 5. 2022 13:09

Jak dlouho ještě?

Reklama

I když jsme očekávali, že se bude čipová krize časem zlepšovat, očividně je tomu právě naopak. Předchozí odhady hovořily o tom, že nedostatek čipů a z toho plynoucí nedostatek nových konzolí, grafických karet i dalších produktů bude trvat do příštího roku. V novém rozhovoru pro CNBC ale ředitel Intelu prozradil, že si na „normální“ situaci počkáme ještě déle.

Pat Gelsinger prozradil, že výrobní nástroje a kapacity stále nepracují na sto procent, tudíž se stále nedaří vyrábět dostatečné množství požadovaných čipů.

Je to částečně důvod, proč si myslíme, že celkový nedostatek polovodičů se přesune z předpokládaného roku 2023 i do roku 2024. Některé z důležitých továren se nedokážou vrátit na plnou produkci a splnit poptávku je velmi náročné.

Samozřejmě jde o odhad Intelu a k situaci se zatím nevyjádřili další velcí hráči na technologickém trhu jako je NVIDIA či AMD. I jejich zástupci odhadovali přechod čipové krize do příštího roku, vzhledem k umírnění zájmu o těžení a propadu kryptoměn by se ale situace mohla uklidnit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama