Rusko zakazuje všechny hry s tématikou LGBT
Zajímavosti Článek Rusko zakazuje všechny hry s tématikou LGBT

Rusko zakazuje všechny hry s tématikou LGBT

Adam Král

Adam Král

17. 11. 2022 12:37

V Rusku bylo zakázáno několik her, které zobrazují tématiku LGBT.

Reklama

Na Rusko se kvůli útoku na Ukrajinu začaly valit různé sankce. Spousta značek ze země odešla, něco zakázalo Rusko samo. Zákazy se přitom dotýkají i tvůrců na internetu a hráčů, kteří ze dne na den přišli o svůj způsob obživy. Týká se to ale i obyčejných hráčů, kteří si chtějí jen zahrát své oblíbené tituly. Spousta z nich totiž byla ruskou Státní dumou zakázána, a to kvůli zobrazování věcí, které jsou pro tamní kulturu nepřijatelné.

Seznam zakázaných her

Jak uvedl jeden z účtů na Twitteru pod názvem alphaINTEL, v Rusku nyní Státní duma přemýšlí o úplném zákazu některých her, přičemž důvodem by mělo být propagování LGBT a také věci, které toto "netradiční chování podporují". K vláknu uživatel přiložil seznam her, které by v blízké budoucnosti mohly být zakázány. Objevují se mezi nimi tituly jako Assassin´s Creed, Borderlands, The Last of Us, či dokonce The Sims. Poslední jmenovaná dovoluje vytvořit rodinu se stejnými pohlavími.

V Rusku navíc připravují pokutu, která bude trestat média nahlížející na LGBT komunitu pozitivně. Pokutováni tak mohou být celá zpravodajství, autoři knih či redaktoři webů. Vše by probíhalo na velmi podobné bázi jako v Číně. Spousta hráčů reaguje podrážděně a obviňuje Rusko z homofobie. Jsou to tituly jako Apex Legends, kde najdeme postavy Bloodhound a Fuse. Zatímco první jmenovaná postava je nebinární, Fuse je pansexuálem. V The Last of Us pro změnu najdeme Ellie, která je lesbou.

Videohry zkrátka vyobrazují odlišnost lidí, a to je něco, co se Rusku úplně nelíbí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama