Seriál ze světa Diabla zní skvěle, říká zástupce Blizzardu Rod Fergusson
i Zdroj: Blizzard Entertainment
Gaming Diablo IV Článek Seriál ze světa Diabla zní skvěle, říká zástupce Blizzardu Rod Fergusson

Seriál ze světa Diabla zní skvěle, říká zástupce Blizzardu Rod Fergusson

Václav Brixí

Václav Brixí

23. 4. 2024 10:20

Před několika lety se objevily zvěsti, že se připravuje seriál inspirovaný herní sérií Diablo. Ty se ukázaly jako nepravdivé. Rod Fergusson to vnímá jako super nápad.

Reklama

Se seriálovými a filmovými adaptacemi videoher se doslova roztrhl pytel a divákům je servírována jedna novinka za druhou. Oproti době dávno minulé se však nejedna o béčkové produkty, ale o propracované kvalitní snímky. Nejčerstvějším důkazem je jednoznačně seriál Fallout, který každým dnem trhá nové rekordy a zvyšuje u diváků zájem o herní sérii. V minulosti se internetem proháněli i zvěsti o seriálovém zpracování jedné z největších značek v herním průmyslu, Diablo. Ty se však po sléze ukázaly jako nepravdivé a z celého možná neexistujícího projektu sešlo. Vzhledem k obrovskému úspěchu seriálových adaptací herních značek to portálu Windows Central nedalo a na potenciální seriál Diablo se vyptali přímo osoby, která za tuto značku zodpovídá, Roda Fergussona.

"Jo, myslím si, že by to mohlo určitě fungovat. Je to jedna z věcí, kterou mám opravdu rád na světě Diabla. Zobrazuje témata, se kterými se dokážete sžít, protože je to The High Heavens proti The Burning Hells. Jednoduchá myšlenka dobra proti zlu. Myslím, že je to něco, co se dá velmi dobře převést na něco takového [seriál]. Přál bych si, abych měl něco konkrétního o čem bych tady mohl povídat. Ale pokud jde jenom o obecnou myšlenku, tak si myslím, že by to mohlo fungovat. Určitě jo.

Edgerunners byl vlastně jeden z těch seriálu, které mě dostaly. […] Přimělo mě to vrátit se zpátky k Cyberpunku. V poslední době se objevila spousta skvělých seriálů."

Ačkoliv se zdá, že otázka týkající se neexistujícího seriálu Diablo byla výstřelem do tmy, není to tak úplně pravda. V roce 2018 se na internetu téměř nedalo nenarazit na nějakou novou zprávu, která se týkala Diabla. V jednom momentě se dokonce začalo šířit, že se pracuje na animovaném seriálu z tohoto světa. V té době se vědělo, že Blizzard pracuje na několika neznámých projektech spojených s touto značkou, že se jedná o remake druhého dílu, mobilní Immortal a čtvrté pokračování nemohl ještě nikdo vědět. Komunitou se však začalo šířit, že se dozajista musí jednat o seriál. Těmto spekulacím napomohl i tehdejší Tweet režiséra Andrewa Cosbyho, který tou dobou pracoval na filmu Hellboy. Příspěvek byl poměrně rychle smazán, ale stálo v něm, že je Cosby již téměř dohodnut se společnostmi Activision a Netflix na tom, že zpracuje animovaný seriál Diablo. Jak tomu doopravdy bylo se asi nedozvíme.

Andrew Cosby Tweet
i Zdroj: https://www.windowscentral.com/gaming/could-diablo-get-a-tv-show-like-fallout-we-asked-blizzard
Andrew Cosby Tweet

Celkově se zdá, že původní plány na určitou formu seriálové adaptace byly na místě. Vedení se ale pravděpodobně obávalo, že by seriál nemusel mít úspěch a rozhodlo se raději investovat do videoherních projektů. Zdali se někdy tohoto zpracování dočkáme je otázkou. Vzhledem k Fergussonovu nadšení a úspěchu jiných herních značek na streamovacích platformách to však není zdaleka vyloučeno. A co vy, přáli byste si seriál ze světa Diabla?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama