Souboj o titul i Grand Slam: "Musíme to zvládnout tady," tvrdí ropz
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Souboj o titul i Grand Slam: "Musíme to zvládnout tady," tvrdí ropz

Souboj o titul i Grand Slam: "Musíme to zvládnout tady," tvrdí ropz

Michael Douša

Michael Douša

26. 3. 2023 15:54

FaZe vyzvou Cloud9, kdo si odnese titul i bonus od Intelu?

Reklama
FaZe vyzvou Cloud9, kdo si odnese titul i bonus od Intelu?

Intel Grand Slam už více než půl roku nemá svého dalšího majitele. V srpnu roku 2021 se, ještě v hluboké online éře Counter-Striku, vítězstvím na ESL Pro League Season 14 zapsali do historie NaVi, kteří se tak stali teprve třetími držiteli této trofeje od Intelu, s níž je samozřejmě spojena i sladká odměna. Tou je rovný jeden milion dolarů, tedy více než 20 milionů korun českých, které jdou přímo hráčům - nikoliv organizaci. 

Od té doby se nejblíže dostali FaZe, a to už vítězstvím na IEM Cologne. K vítězství IGS je totiž třeba vyhrát 4 turnaje od ESL/Intel Extreme Masters, přičemž vítězstvím v Kolíně si zapsali již třetí zářez: První vítězství přišlo na loňských Katowicích, druhé bezprostředně po tom na ESL Pro League Season 15 a třetí v Kolíně. Od té doby dostali další tři šance dostat trofej čtvrtou, všechny z nich ale více či méně spektakulárně promarnili - na EPL S16 se ani nedostali do finále, na Majoru tragicky vypadli už ve skupině a na Katowicích se ani nedostali do play-off.

Souboj o titul i Grand Slam: "Musíme to zvládnout tady," tvrdí ropz

Photo credits: Stephanie Lindgren, ESL Gaming

Tentokrát ale mají unikátní příležitost, protože tentokrát se tvrdě probojovali až do finále. To ale vytváří příležitost nejen pro FaZe, ale i pro Cloud9, jejich protivníky. V případě, že Cloud9 dnes zvítězí, dostanou též příjemný bonus v podobě 100 tisíc dolarů, tedy více než 2 miliony korun. "Tady to už musíme zvládnout, lepší už to prostě nebude," říká Robin "ropz" Kool, který tuhle radost Cloud9 určitě nebude chtít dopřát.

"Je to vtipné, protože vždycky jedeme na nějaký turnaj a říkáme si, 'jasně, tentokrát to vyjde,' nebo 'tak tentokrát'. Myslím si, že je nejdůležitější, že jsme se konečně dostali do momentu, kdy to opravdu jsme schopní dotáhnout. Ať už ve finále vyhrajeme nebo prohrajeme, myslím, že aspoň můžeme žít s tím, že jsme si dali šanci to fakt zvládnout. Sám jsem se cítil po [semifinálovém] zápase, jsem trochu rozklepaný, cítím motýly v břiše. Je to hodně dlouho, co jsem se takhle cítil, možná jen po vítězství na Majoru, nebo jen ve finále Majoru," říká mladý estonský střelec. 

Jak si věří proti ruským hvězdám Cloud9? "Je to nejvíc disciplinovaný tým, jaký jsem kdy viděl hrát. Mají výborné základy, ty zvládají nejlépe, a to je důvod, proč jsou pro nás tak těžcí soupeři. My hodně spoléháme na chaos, že tvoříme opravdu divné, chaotické situace, protože v chaosu si libujeme, což je pro Cloud9 naopak. Hrají velmi striktně, občas hrají trošku jinak, ale ten jejich styl hry... není to vyloženě náš kryptonit, ale je pro nás občas těžké proti nim hrát."

Souboj o titul i Grand Slam: "Musíme to zvládnout tady," tvrdí ropz

Photo credits: Adela Sznajder, ESL Gaming

Již za několik málo chvil začne veškerá akce, tak se o ni nepřipravte! FaZe vyzvou Cloud9 po mnoha prohrách v Bo3 na Bo5, tak se uvidí, jestli jim rozšířený map pool bude hrát do karet. Vítězství FaZe na Grand Slamu by znamenalo, že FaZe jsou první mezinárodní celek, kterému se to povede, a také, že Russel "Twistzz" Van Dulken je jediný člověk, kterému by se tento titul podařilo vyhrát dvakrát v historii. A to se taky neděje každý den.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama