Statistikám na EPL zatím vévodí ZywOo, frozen se drží vysoko
Esport CS:GO Článek Statistikám na EPL zatím vévodí ZywOo, frozen se drží vysoko

Statistikám na EPL zatím vévodí ZywOo, frozen se drží vysoko

Michael Douša

Michael Douša

16. 3. 2023 21:32

Francouzský střelec se drží míle před ostatními.

Reklama
Francouzský střelec se drží míle před ostatními.

ESL Pro League má hotové více než tři čtvrtiny své skupinové fáze, je tak vhodný čas podívat se na to, jak se zatím soutěžícím týmům, a především hráčům, daří. Jak název napovídá, všechny možné statistiky boří především francouzský borec Mathieu "ZywOo" Herbaut, jehož sestava se ve skupině C s nikým vůbec nepárala. Za tři zápasy vyhráli šest map, neprohráli ani jednu, a tak se protáhli do play-off bez větších obtíží. Bez ZywOo-a by to ale nešlo. Jeho vynikající rating 1,61 jej staví do unikátní pozice daleko před ostatními.

Do prozatímních statistik nebudu ještě počítat hráče, kteří nemají celou skupinovou fázi za sebou, takže ze statistik prozatím musíme vyřadit hráče ENCE, FORZE, NAVI či Spirit. I oni však velmi pravděpodobně dostanou svou příležitost, jakmile za pár dní skončí skupina D a s ní i celá skupinová fáze turnaje.

Statistikám na EPL zatím vévodí ZywOo, frozen se drží vysoko

Zdroj: HLTV.org

Tímhle jednoduchým trikem se tak v tabulce za francouzskou superhvězdou ukazují hned tři hráči Cloud9: Dimitrij "sh1ro" Sokolov, Sergej "Ax1Le" Rychtorov a Abaj "HObbit" Chasenov. To není zrovna obvyklé, Cloud9 se dlouhodobě potýkali s mnoha problémy a špatnými výsledky, vidět tuhle trojici na druhém až čtvrtém místě co se individuálních výkonů týče, to není vůbec ošklivá podívaná pro fanoušky této ruské sestavy. 

Nejlepší pětici uzavírá Kaike "KSCERATO" Cerato, jehož hvězdný výkon jen tak tak dotahal FURIA do play-off a jen v těsném závěsu za ním nacházíme slovenského střelce Davida "frozen" Čerňanského. Ten je na míle daleko od svých spoluhráčů, druhým v pořadí z MOUZ je Jon "JDC" de Castro s ratingem 1,13.

Statistikám na EPL zatím vévodí ZywOo, frozen se drží vysoko

Photo credits: Adela Sznajder, ESL Gaming

Nejlepší desítku pak uzavírají velká jména z velkých týmů. Hvězdný lurker Robin "ropz" Kool s výborným výsledkem, který stále nedokázal jeho sestavě ukořistit postup rovnou do čtvrtfinále, když FaZe prohráli proti Vitality. Dále mladý Martin "stavn" Lund vede žebříček pro Heroic, za ním však nacházíme poněkud překvapivé jméno. Audric "JACKZ" Jug nikdy nebyl zrovna hvězdným hráčem v řadách G2, pročež si také vysloužil pověstné kopačky, nyní si ale v barvách Vitality dělá opravdu pěknou vizitku. 

A to tak dobrou vizitku, že dokonce má jen o setinu lepší rating než sniper, který do G2 přišel po něm, mladičký Ilja "m0NESY" Osipov. Je však třeba podtrhnout, že i jeho rating je neméně oslnivý, očekáváme ale, že se s nadcházejícím play-off ještě vytříbí ty největší kvality špičkových hráčů a uvidíme, zda tenhle tlak JACKZ ve Vitality ustojí.

Jak je ale vidno z tabulky výše, s celkovým pořadím ještě může leckdo zamíchat. Stále ještě nemá hotovo Aleksandr "s1mple" Kostyljev, jehož NaVi bojují o přežití ve skupině D, zatímco Aleksandr "zorte" Zagodyrenko z FORZE už má postup do play-off jistý. Vyčkejme si tedy, jaké bude závěrečné skore. Protože méně zajímavé to určitě nebude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama