Steam vyznamenal hry roku, ocenění si odnesl Cyberpunk 2077 i Farming Simulator
Gaming Článek Steam vyznamenal hry roku, ocenění si odnesl Cyberpunk 2077 i Farming Simulator

Steam vyznamenal hry roku, ocenění si odnesl Cyberpunk 2077 i Farming Simulator

David Jiránek

David Jiránek

4. 1. 2022 18:44

Steam ocenil nejlepší hry za poslední rok.

Reklama

Steam pravidelně oceňuje hry roku ve více i méně originálních kategoriích. Letos tomu samozřejmě nebylo jinak, a pokud hledáte titul, ve kterém zabijete desítky hodin, možná vám následující ocenění lehce poradí.

Pane doktore, vy jste se zase kochal

Přesně takto zní kategorie, kterou vyhrál zcela zaslouženě Farming Simulator 22. Farmaření je evidentně lék na dny plné stresu. Titul tak překonal méně známé, přesto velmi kvalitní tituly Unpacking, Potion Craft, Townscaper a Dorf Romantik.

Hra s nejlepším příběhem

Ačkoliv Cyberpunk 2077 vyšel ještě ke konci roku 2020, přesto ho Steam zařadil do letošního hlasování. RPG od studia CD Projekt Red vyhrálo v silné konkurenci her Life is Strange True Colors, RE: Village, Days Gone a Mass Effect Legendary Edition. Z příběhového hlediska můžeme doporučit všechny zmíněné.

Nejlepší soundtrack

Hudební doprovod Guardians of the Galaxy předčil v kategorii hudebního doprovodu například Nier Replicant, Personu 5 Strikers, Guilty Gear -Strive a Demon Slayer -Kimetru no Yaiba-. Nutno podotknout, že tomu dopomohly stylové oldschool songy z walkmana Star Lorda.

Nejlepší hra, která vám nejde

Ocenění pro hardcoru hru si odnesl Nioh 2. Hráči lámali klávesnice i u Battlefieldu 2042 (v tomto případě ne kvůli obtížnosti), Age of Empires IV, World War Z Aftermath a Naraka: Bladepoint.

Nejinovativnější hratelnost

Trofej, která spadla přímo do klína tvůrcům časové smyčky Deathloop. Opakující se dění je tématem i her Loop Hero a Twelve Minutes. Mezi nominovanými nechybí ani Inscryption a Moncage.

Nejlepší vizuální styl

Značně serióznější odbočka od kategorie Pane doktore, vy jste se zase kochal. Ocenění za vizuál si odnáší Forza Horizon 5 a její nádherné vyobrazení Mexika. Závodní pecka roku porazila Subnauticu Below Zero, Psychonauts 2, Little Nightmares II a Bright Memory: Infinite.

Nejlepší s přáteli

Jasným vítězem v kategorii kooperací se stalo It Takes Two. S kamarády si ovšem můžete zahrát i Valheim, Back 4 Blood, Halo Infinite Multiplayer a Crab Game.

Nesmrtelná hra

Titul, který na Steamu můžeme najít již řadu let a stále je populární. Tak by se dala definovat nesmrtelná hra, kterou se pro letošek stala Terraria. Stále dokola ovšem zapínáme i Rust, No Man's Sky, Apex Legends a Dotu 2. Některé hry zkrátka nikdy nezemřou.

VR hra roku

Máte doma brýle pro virtuální realitu? V tom případě si můžete zkusit virtuální vaření v Cooking Simulatoru VR. Jde totiž o VR hru roku na Steamu. Zkusit můžete i další nominované, totiž Sniper Elite VR, Medal of Honor: Above and Beyond, I Expeto You To Die 2 a Blair Witch VR.

Hra roku

Absolutním vítězem hry roku se pak stal Resident Evil Village. Steam ocenil skvělou hratelnost, podmanivý příběh, zpracování postav a jedinečný vizuál. Mezi nominovanými nalezneme Valheim, New World, Cyberpunk 2077 a Forzu Horizon 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama