Streamer xQc neplatí moderátorům, chce, aby je to bavilo
Zajímavosti Článek Streamer xQc neplatí moderátorům, chce, aby je to bavilo

Streamer xQc neplatí moderátorům, chce, aby je to bavilo

Adam Král

Adam Král

12. 11. 2022 08:08

Dva z největších streamerů na Twitchi ve svém vysílání odhalili, že neplatí svým moderátorům.

Reklama

Úloha moderátora je na internetu poměrně jednoduchá. Ti v chatu u streamerů mají za úkol sledovat, jestli nějací diváci nedělají problémy, nenadávají, nespamují, či zkrátka jakkoliv jinak neporušují pravidla jak platformy, tak samotného tvůrce. V České republice se najde několik streamerů, například Agraelus či Czechcloud, kteří svým moderátorům nějakým způsobem platí. Ne všude je to ale stejné. Například jedni z největších streamerů na Twitchi, Felix ‘xQc’ Lengyel a Kai Cenat, své moderátory vůbec neplatí.

Moderátoři si u streamerů nevydělají

Každý streamer potřebuje nějaký tým moderátorů, který mu pomáhá s kočírováním jeho chatu. Kdo jiný by o důležitosti pomocníků měl vědět víc než dva největší tvůrci na Twitchi, xQc a Kai Cenat. Na otázku, kolik platí svým moderátorům, byla odpověď poměrně překvapující. Streameři s výdělky dosahující desítky tisíc dolarů měsíčně totiž odhalili, že svým moderátorům nic neplatí. Důvodem přitom není nedostatek financí či lakomost, ale úplně jiné věci.

Kdybych jim dával peníze, stalo by se to divnou věcí. Dělají to [moderují], protože je to baví, ne proto, že z toho budou mít peníze.

 

Odpověď výše byla to, co odpověděl xQc. Právě láska ke streamerovi a jeho komunitě moderátory pohání. Zmiňuje také, že pokud máte velký tým pomocníků, každý dělá jen trochu práce. Názor jeho kolegy, Cenata, je prakticky totožný. Může se totiž poměrně jednoduše stát, že se jim tvůrce či kanál přestane líbit a oni to tak budou dělat jen kvůli penězům, což je něco, co ani jeden z tvůrců nechce.

Obě prohlášení vyvolaly určitou kontroverzi, fanoušci si myslí, že by se měly najít nějaké peníze na aspoň almužnu moderátorům. Bude to ale stát mnohem víc, aby to tito dva tvůrci udělali.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama