Studio Bluehole pracuje na novém Steampunk MMO
Gaming Článek Studio Bluehole pracuje na novém Steampunk MMO

Studio Bluehole pracuje na novém Steampunk MMO

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

30. 11. 2017 16:19

Vývojáři PUBG pracují na nové hře Ascent: Infinite Realm

Reklama

Studio Bluehole se těší velké popularitě, díky svému nejnovějšímu titulu PUBG, kterého již bylo prodáno více jak 20 milionů kopií a je to jedna z nejhranějších her na světě. Je však, ale známo i pro MMORPG hru zvanou Tera, kterou stále hraje poměrně dost hráčů. Bluehole ale nezahálí a ačkoliv je PUBG ještě stále v předběžném přístupu, tak minulý týden na herní show Gstar v Koreji předvedli jejich nejnovější hru zvanou Ascent: Infinite Realm.

S Ascentem se Bluehole vrací zpátky ke kořenům. Je to MMO, které se odehrává ve světě, který kombinuje fantasy a steampunkové prvky. Svět, ve kterém hráči budou moci hrát, se skládá z mnoha ostrovů, které se vznášejí ve vzduchu a hlavní dopravní prostředek jsou zde vzducholodě, aby se hráči byli schopni dostat na co největší počet ostrovů v relativně krátkém čase.

Během Gstar byla možnost si hru vyzkoušet. Celkově bylo možné hrát za pět různých tříd, přičemž ředitel Hyungjun Kim naznačil, že tyto různé třídy budou jako ve většině MMO her, což znamená, že zde uvidíme klasické tanky, damage dealery a healery. Pravděpodobně budou, ale přidány i další role, jako je například opravář vzducholodí a mnoho dalších.

Byl zde mód RvR (Hráči proti Hráčům). V tomto módu proti sobě bojuje něco okolo dvaceti hráčů v každém týmu. Každý hráč má svojí vlastní vzducholoď, kterou si může případně upravovat. A co je cílem? Je to prosté, prostě se snažíte zničit všechny nepřátele nebo obsadit jejich základny. Bitvy, které byly k vidění na Gstar, byly opravdu velkolepé. 

Studio Bluehole pracuje na novém Steampunk MMO

Vedle nepřátelských vzducholodí, byli součástí boje i například draci. Rozdíly v nadmořských výškách a skutečnost, že se hráči mohou pohybovat ve všech směrech a objevit se takřka kdekoliv, může pro nového hráče způsobit pocit bezmoci, ale jakmile dostanete povědomí o tom, jak vše funguje, můžete si užít boj jako ještě nikdy. Například když vyskočíte nad nepřátelskou vzducholodí, vyhodíte nepřátelského hráče a zaútočíte na vaše nepřátele zezadu s jejich vlastní lodí. Pocit prostě k nezaplacení. Bitvy se zde, ale budou odehrávat i přímo na ostrovech, o čemž bohužel není ještě mnoho informací.

Bude zde obsažen i systém levelů, které si budete zvyšovat pomocí různých questů. Primární úkol těchto questů bude seznámení vás s herním světem a samotnou mechanikou hry. Například za určité questy obdržíte vzducholodě a dozvíte se, jak je ovládat. Další quest vám například ukáže jaké položky sbírat a jak je později využít v crafting systému. 

Studio Bluehole pracuje na novém Steampunk MMO

Dosavadní nejvyšší úroveň je třicátá, které lze dosáhnout během několika dní. S levelem 30 se vám také odemknou další módy nebo nějaké položky.

Bluehole se snaží docílit, aby hráčova postava byla pro samotné hráče nejdůležitější. Ve světě plném vzducholodí, robotů a dalších mechanických vymožeností se primárně zaměřuje na postavu a hráč by se měl cítit jako superhrdina. Některým může přijít, že se Ascent: Infinite Realm odvrací od tradiční koncepce MMO, s čímž si dovolím nesouhlasit a podle mě, ji pouze rozšiřuje o další možnosti. Kromě přizpůsobování a zdokonalování svých lodí mohou hráči také postavit svůj vlastní dům, který lze rozšiřovat. Tam budete moc vytvářet mnoho věcí, které by vám měli dát výhodu v dalších bojích. 

Podle potvrzených informací by měla být hra přístupná, opět ve formě předběžného přístupu, v první polovině příštího roku.

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama