Zneklidňující temné motivy v roztomilé hře pro děti zvané Palworld
i Zdroj: Pocket Pair
Gaming Palworld Článek Zneklidňující temné motivy v roztomilé hře pro děti zvané Palworld

Zneklidňující temné motivy v roztomilé hře pro děti zvané Palworld

Dominika Hudcová

Dominika Hudcová

22. 2. 2024 12:30

Japonská open world novinka, která je stará sotva měsíc, působí zprvu jako pestrobarevná, roztomilá a možná až dětská hra. Při hlubším prozkoumání však hráči zjistí, že jsou tyto vlastnosti kombinovány s extrémně temnými tématy jako je násilí, otroctví a zabíjení.

Reklama

Zprvu se Palworld jeví jako roztomilá hra, kde můžete sbírat a trénovat roztomilé potvůrky zvané Pals, budovat si s nimi domov a žít šťastně až do smrti. A i když se tohoto způsobu držet můžete, mechaniky hry nabízí i mnohem temnější přístup. Roztomilé příšerky totiž můžete využívat k nedobrovolné práci v dolech a továrnách, nebo je třeba jíst. Co když ale tělo mrtvého Pala nezužitkujete?

I když Pals mohou připomínat japonské anime Pokémon, ti v rukou nikdy neměli zbraně, není s nimi zacházeno jako s otroky a zároveň při porážce nezemřou, ale jen upadnou do bezvědomí. Zato v Palworld je jasně prezentováno, že je příšerka mrtvá, jeho tělo se totiž bezvládně válí po zemi a hráč do něj může dokonce kopat nebo na ní skákat. Totéž se ve hře děje s mrtvolami reprezentující lidské bytosti.

Mrtvoly na zemi navíc zůstávají dlouhou dobu, kolem vaší základny, kterou si ve hře postavíte, se jich může válet po nájezdu nepřátel hned několik a pohled na bezvládná těla může být velmi nepříjemný. Později však všechna těla zmizí, ale jak? Někteří hráči viděli, jak mrtvoly požírají právě roztomilé příšerky Pals, kolem kterých se celá hra točí.

Podvodníci zneužívají Palworld. Vytvořili falešnou mobilní aplikaci
i Zdroj: Pocketpair

Podvodníci zneužívají Palworld. Vytvořili falešnou mobilní aplikaci

V mobilních digitálních obchodech Apple App Store a Google Play se objevila aplikace zneužívající značku Palworld.…

31. 1. 2024 14:45

Mnoho hráčů se již podělilo o své svědectví. Někdo viděl jak opici připomínající příšerka snědla ze země 3 mrtvoly. Jiní viděli požírat ze země lidskou mrtvolu dokonce i roztomilou příšerku zvanou Relaxaurus.

Možná by nebylo od věci brát všechna drobná vodítka, kterých si hráči pravděpodobně nevšimli, nebo je s mávnutím ruky přešli, vážně. Už na začátku hry totiž při nastavování vaší nové základny přeživší expedice říká, že byli jeho druhové snědeni právě těmi roztomilými potvůrkami. 

Hra je ve službě Xbox Game Pass označena jako PEGI 12, měla by tedy být vhodná pro hráče starší dvanácti let. Podle instituce PEGI, hodnotící vhodnost obsahu her na evropském trhu, do této kategorie spadají „videohry, které zobrazují násilí mírným názorným způsobem nebo u lidských postav v nerealistické podobě. Mohou se také vyskytovat sexuální narážky nebo pózy, vulgární výrazy, které ale musí být mírné povahy. Rovněž může být přítomno hraní známé v běžném životě v kasinech či hernách (např. karetní hry, které se ve skutečnosti hrají o peníze.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama