"Trénovali jsme úplně k ničemu," věří YEKINDAR
Esport CS:GO Článek "Trénovali jsme úplně k ničemu," věří YEKINDAR

"Trénovali jsme úplně k ničemu," věří YEKINDAR

Michael Douša

Michael Douša

17. 3. 2023 20:05

Pomocný stratég v Liquid není úplně spokojen s tím, jak to v Severní Americe chodí.

Reklama
Pomocný stratég v Liquid není úplně spokojen s tím, jak to v Severní Americe chodí.

 Team Liquid jsou jedinou prohru od eliminace na ESL Pro League. To není pro třetí nejlepší tým světa úplně dobrá vizitka, vzhledem k tomu, že ani jedna z jejich proher nebyla proti srovnatelně kvalitnímu týmu, ba dokonce naopak. Jedna prohra přišla od nové čínské sestavy Rare Atom, která je v současnosti 62. na světovém žebříčku, druhá zase proti Spirit, kteří jsou na tom sice o mnoho lépe, ale pořád 11 příček pod Liquid. Obě prohry 0-2. Abychom jim však nekřivdili, mají na EPL na kontě ještě jednu výhru, a to 2-0 proti ATK.

Právě po ní prohlásil Mareks "YEKINDAR" Galinskijs v pozápasovém rozhovoru, že podle jeho názoru "úplně promarnili čas trénováním na tenhle turnaj." Takové silné oznámení ale samozřejmě nepřišlo bez kontextu. Své odůvodnění lotyšský střelec uvedl slovy "Je mi jasné, že lidi chtějí být doma, a je to velmi těžké pro lidi z USA a Severní Ameriky, když musí trávit čas na turnajích v Evropě. Ale pokud trénujete z domova, tak buď hrajete dle amerických časových možností proti americkým týmům, nebo musíte hrát s pingem 130ms a vstávat v osm ráno, abyste hráli proti evropským týmům."

Taková příprava ovšem není mnoho platná. S pingem 130 se špatně hraje vám samotným, na druhou stranu hrát proti americkým týmům, když většinu vašich oponentů na nadcházejícím turnaji budou tvořit Evropané, není zrovna k něčemu dobré. To uznává i YEKINDAR: "Zkusili jsme obě varianty a ani jedna nebyla zrovna výhodná. Naopak bych řekl, že jsme docela ztratili sebevědomí, kvůli takhle špatným podmínkám."

"Trénovali jsme úplně k ničemu," věří YEKINDAR

Photo credits: Helena Kristiansson, ESL Gaming

Ať už jsou důvody jakékoliv, do výsledků Liquid se to jednoznačně promítá. Dnes v zápase proti Spirit, kde mimo jiné zářil na ruské straně ukrajinský střelec Igor "w0nderful" Ždanov, Liquid byli téměř pořád v protiofenzivě. Jediná opravdu povedená polovina byla první půlka MIrage, kde začali na T straně, na CT straně si ale nechali náskok proklouznout mezi prsty a ukončili tak se skore 10-16 a 13-16 tuhle neúspěšnou sérii.

To pro ně znamená posun do Last Chance Stage, do níž se postupně dostane 5 týmů, do play-off ale zamíří pouze jeden. Liquid uvidíme v akci proti poraženým ze zápasu Rare Atom vs. Natus Vincere již v sobotu v 19:30.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama