Twitch chce dát streamerům méně peněz a přidat na reklamách
Gaming Článek Twitch chce dát streamerům méně peněz a přidat na reklamách

Twitch chce dát streamerům méně peněz a přidat na reklamách

David Jiránek

David Jiránek

29. 4. 2022 16:11

Diskuze o změnách probíhají za zavřenými dveřmi.

Reklama

Největší streamovací platforma je často kritizována za svůj přístup k divákům i streamerům. Debaty se dlouhou dobu vedou ohledně vyplácení peněz, spouštění reklam ale i nepřehlednosti banů. Mohlo by se zdát, že si platforma je těchto problémů vědoma, jak to ale vypadá, jde jim spíš naproti.

Server Bloomberg se dostal k informacím přímo ze zákulisí Twitche. Provozovatelé platformy vlastněné Amazonem interně diskutují nad změnami, které by mohly situaci ještě značně zhoršit. Největší tvůrci by nově měly dostávat jen 50 % příjmů vygenerovaných z placených odběrů místo dosavadních 70 %.

Zároveň by mělo dojít k zavedení dalších tierů spolupráce. Aktuálně Twitch nabízí možnost být spolupracovníkem a partnerem platformy. Z partnerů si pak vybírá jedince, kteří získávají speciální smlouvu s lepšími podmínkami. Za jakých okolností Twitch tyto streamery vybírá není známo. Na druhou stranu Twitch umožní streamerům se smlouvou vysílat i u konkurence jako YouTube a Facebook.

Platforma by se měla také zaměřit na zobrazování většího množství reklam, kdy část jejich výdělku poputuje do peněženek tvůrců. Jak ale sdílel známý streamer Hasanabi, většinu peněz získává pravidelně z placených odběrů. Jacksepticeye okomentoval situaci takto: "To je snad vtip. Tohle situací zhorší pro všechny kromě Twitche samotného." Mnozí Twitchi dále vyčítají, že do změn prakticky nemohou zasáhnout ani je přímo s platformou nelze průběžně komunikovat.

Podle Bloombergu se výše zmíněné změny teprve projednávají a vůbec k nim Twitch nemusí přikročit. Pokud by se ovšem Twitch rozhodl k novým pravidlům přikročit, mělo by se tomu stát letos v létě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama