Valorant získal cenu nejlepší esportové hry v The Game Awards 2022! Ceny si odnesly také další prominentní osoby ze světa Valorantu
Esport Valorant Článek Valorant získal cenu nejlepší esportové hry v The Game Awards 2022! Ceny si odnesly také další prominentní osoby ze světa Valorantu

Valorant získal cenu nejlepší esportové hry v The Game Awards 2022! Ceny si odnesly také další prominentní osoby ze světa Valorantu

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

10. 12. 2022 04:09

Z The Game Awards 2022 si cenu odnesl jak samotný Valorant, tak například yay, tým LOUD a jeho kouč bzkA.

Reklama

9. prosince proběhl další ročník slavnostního předávání cen The Game Awards 2022 a Valorant v něm tento rok slavil obzvlášť velké úspěchy!

Valorant jako takový si odnesl cenu nejlepší esportové hry za rok 2022. Ve své kategorii z nominovaných porazil bratrský League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, DOTU 2 a Rocket League. Tato cena je určená hře, která hráčům přinesla celkově nejlepší esportový zážitek, ať už jde o organizaci turnajů, podporu herní komunity, nebo herní změny. Tyto podmínky Valorant za tento rok určitě splnil a cenu si odnesl zaslouženě; to nejlepší ale je, že se vývoj esportového Valorantu koncem tohoto roku určitě nezastavuje, jelikož již před několika měsíci Riot Games oznámili ještě nadupanější program na rok 2023.

Valorant slavil úspěch i v další kategorii, která ocenila nejlepšího profesionální hráče, konkrétně toho s vynikajícím výkonem a celkově i s vystupováním. Zde se vítězem stal Jacob „yay“ Whiteaker, hráč za valorantovou sekci severoamerické organizace Cloud9. Yay hrál velkou část tohoto roku za OpTic Gaming, s nímž dosáhl skvělých výsledků – účastnili se všech majorů, v dubnu vyhráli dokonce Stage 1 Masters v Reykjavíku, a v šampionátu pak dosáhli krásného druhého místa. V této kategorii byl jediným nominovaným hráčem Valorantu a porazil například Fakera nebo s1mple. Yay je ve své komunitě velmi respektovaným hráčem, ať už za svoje skvělé výkony, nebo také vždy přátelské chování.

Yay na svém twitterovém účtu poděkoval celé komunitě, lidem, kteří mu na cestě k výhře pomohli, a také nezapomněl zmínit své kolegy ze scény esportu:

Valorant získal cenu nejlepší esportové hry v The Game Awards 2022! Ceny si odnesly také další prominentní osoby ze světa Valorantu

V další kategorii, která udělovala cenu nejlepšímu esportovému týmu, zabodovala valorantová sekce brazilského týmu LOUD. Proti němu v kategorii opět stály týmy zaměřené na jiné hry; LOUD si cenu však vysloužil za svůj konzistentní výkon v této sezóně, a zvláště pak také za výhru prvního místa ve Valorant Champions. Vzhledem k tomu, že je tým aktivní teprve od ledna tohoto roku, se na vrchní příčky turnajů vyšplhal obzvlášť rychle a titul nejlepšího týmu si opravdu zaslouží.

The Game Awards oceňovaly také kouče, a zde za Valorant uspěl opět tým LOUD, respektive jejich kouč Matheus „bzkA“ Tarasconi. Jeho výhra je samozřejmě spojena s výhrou celého týmu a ačkoli bzkA již tým LOUD nekoučuje, nedá se popřít, že tým dovedl k výhře šampionátu. V této kategorii byl nominován ještě jeden kouč valorantového týmu, a to Erik „d00mbr0s“ Sandgren, bývalý kouč evropského týmu FunPlusPhoenix.

Konkrétně turnaj Valorant Champions 2022 dostal ještě nominaci v poslední kategorii pro nejlepší esportový event; porazil ho však Worlds v League of Legends.

Tento rok tedy určitě můžeme z pohledu Valorantu prohlásit za úspěšný a určitě se můžeme těšit na to, co si pro nás přichystá na rok 2023!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama