Velký přehled: Jak bude vypadat play-off IEM Rio?
Esport CS:GO Článek Velký přehled: Jak bude vypadat play-off IEM Rio?

Velký přehled: Jak bude vypadat play-off IEM Rio?

Michael Douša

Michael Douša

10. 11. 2022 10:22

Kdy, kde a v kolik? To vše tady.

Reklama
Kdy, kde a v kolik? Vše se dočtete tady.

Ačkoliv PickEm's sázkaři už moc dobře ví, jak vypadá pavouk na play-off a jak si ideálně představují, že by měl dopadnout, i tak není od věci udělat pořádný přehled. Z celkem čtyřiadvaceti týmů nám zbývá už pouhých osm, které si jdou pro svou porci z jedenačtvrtmilionového prize poolu, přičemž celkový vítěz si kromě parádního Major titulu odnese i 500 tisíc dolarů, což v přepočtu znamená více než 12 milionů korun.

Play-off akce začíná v Jeunesse aréně, kde se bude hrát klasický pavouk na jednu eliminaci. Pokud prohrajete, končíte. Žádný z týmu nepřichází do play-off s jakoukoliv bonifikací, na rozdíl od play-off třeba ESL Pro League si nikdo nezajistil předem jízdenku někam dál do play-off, tady na každé hře záleží a nikoho dalšího už neuvidíme.

A kdo jsou tedy šťastlivci, kteří se dostali v boji o miliony nejdále?

Akci otevřou Outsiders zápasem proti fnatic už ve čtvrtečních 18 hodin. Outsiders se i po velkých změnách v sestavě drží opravdu silně a vypadají jako solidní uchazeči o dobré umístění - bohužel jim však los úplně nepřál. I pokud se o fnatic postarají s lehkostí, v semifinálovém zápase na ně s největší pravděpodobností bude čekat mnohem těžší soupeř.

Velký přehled: Jak bude vypadat play-off IEM Rio?

Photo credits: Helena Kristiansson, ESL Gaming

A ač by se to psalo opravdu krásně, nejspíše to nebudou mladí MOUZ. Oponentem jim totiž budou opravdu rozjetí Cloud9. Ti po poněkud zpackaném začátku Challengers Stage, kde jim hrozila eliminace, nabrali vynikající tempo, které v Legends Stage nemělo vlastně konkurenci. Takže zatímco MOUZ prošli se skore 3-0 skrze Challengers, Cloud9 si se stejným skore poradili s Legends. A to jim určitě hraje do karet. Na tenhle zápas se budeme moci dívat ve čtvrtečních 21:30.

Na unikátní CS akci se však budeme moci dívat i v pátek. Nejprve nás čeká zápas Spirit proti Heroic v 18:00, kde půjde opravdu o hodně. Spirit se sice podařilo eliminovat americké naděje Team Liquid, kterým nezbylo nic než oči pro pláč, ale Heroic na druhou stranu mají o level lepší taktickou stránku, která jak v online, tak v LAN éře konkuruje i NaVi.

Velký přehled: Jak bude vypadat play-off IEM Rio?

Photo credits: Adela Sznajder, ESL Gaming

No nejlepší akcí pro domácí fanoušky bude jednoznačně zápas v pátečních 21:30, kdy se utkají domácí FURIA proti turnajovým favoritům Natus Vincere. Ačkoliv FURIA budou mít absolutní podporu domácího diváctva, NaVi mají na své straně svého legendárního Aleksandra "s1mple" Kostyljeva. To sice nezaručuje stoprocentní šanci na vítězství, nicméně NaVi jsou proslulí svou vzrůstající turnajovou tendencí, kdy sice zpočátku kolísají, s časem (a zvlášť v play-off) se jejich schopnosti rapidně zlepšují. A pravděpodobně se tohoto scénáře dočkáme i tentokrát. 

V sobotních 18:00 a 21:30 nás pak čekají semifinále, v nedělních 19:00 se potom dočkáme velkolepého finále. A že určitě bude nač koukat.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama