Warcraft III: Reforged - libí se vůbec někomu?
Gaming Článek Warcraft III: Reforged - libí se vůbec někomu?

Warcraft III: Reforged - libí se vůbec někomu?

Thundarr

Thundarr

4. 2. 2020 19:01

Musím řící, že Blizzard opět "ne"zklamal, jako v posledních pár letech předčil očekávání hráčů.

Reklama

Je to již více než týden co vyšla "konečně" remasterovaná verze kultovního titulu Warcraft III. Tvůrci z Blizzardu toho původně naslibovali opravdu hodně. Nakonec splnili jen opravdu málo. Osobně v knihovně tuto hru taky mám a musím říci, že jsem to u ní opravdu dlouho nevydržel. Ano, budu ji hrát, když už jsem si ji koupil, ale tento titul rozhodně nestojí za investici, kterou po nás Blizzard chce.

Warcraft III: Reforged - libí se vůbec někomu?

Nutno říci, že hra sklízí kritiku napříč celým herním světem. Když jsem ji poprvé pustil, sám jsem přemýšlel nad tím, co vlastně Blizzard slíbil a za co jsem ty peníze vlastně dal. Když jsem viděl reakce a hodnocení hráčů, bylo mi smutno. Na této herní klasice spousta hráčů vyrůstala a díky ní vznikly dnešní MOBA hry kvůli modifikácím DOTA a nebo oblíbený režim Tower Defense. Toto si již Blizzard ošetřil, aby nikdo jejich hru nemohl beztrestně upravovat. Osobně si nejsem úplně jist, jestli by to vůbec někdo chtěl dělat.

Warcraft III: Reforged - libí se vůbec někomu?

Remasterovaná verze se dala zakoupit více než rok před vydáním tohoto titulu. Původní vydání stanovené na konec roku 2019 bylo ještě o měsíc posunuto a hra vyšla na konci ledna 2020. Nejprve se v reakcích objevila spousta porovnávání slibů a reality. Například to, jak byla hra představena na Blizzconu a jak nakonec vypadá. Stačí se podívat na Youtube a najdete desítky videí, které se tomuto tématu věnují.

Třicet investovaných dolarů přijde většině komunity jako podvodně vytažených, jelikož hra se opravdu liší od toho, co Blizzard slíbil. Navíc byla z příběhu odebrána čeština, která je vlastně hotová, stačilo ji použít z původní verze W3.

Hodně hráčů si stěžuje na technické problémy s připojením do multiplayeru. Když jsem zmínil to, že si tvůrci ošetřili použití modů ve hře, udělali to tak, že ve smluvních podmínkách si nárokují práva na veškerý obsah, který bude vytvořen fanoušky včetně map a skinů.

Základní problémy se ovšem nezměnily. Uživatelské rozhraní, které Blizzard představil na Blizzconu, se ve hře neobjevilo, zůstalo zde staré rozhraní, které zabere značnou část obrazovky, to může zamezit veškerému dalšímu rozvoji hry.

Warcraft III: Reforged - libí se vůbec někomu?

Warcraft III: Reforged není hra, která nám byla slíbena, ale stále je cennou rekonstrukcí jednoho z nejvlivnějších titulů v historii videoher. Tato verze je bohužel protkána chybami, toho jsme ale u Blizzardu v poslední době zvyklí. Blizzard v posledních letech vyniká převážně falešnou reklamou, která nyní přetrvává i po uvedení hry na trh. Navzdory tomu však není pochyb o tom, že Warcraft III: Reforged má přesvědčivý příběh, který i po osmnácti letech zůstává jedním z nejpřitažlivějších a nejnapínavějších příběhů, které se ve videohrách objevily. Pokud by původně Blizzard nesliboval tak moc a cenu srazil na polovinu, myslím, že by to nebyl ani tak velký problém, nyní si ale velice rozmyslím, jak naložím s chystanými tituly Diablo: Immortall a Diablo IV, než je zakoupím.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama