Z remaku Red Dead Redemption se vyklubal pouhý port
i Zdroj: Take-Two Interactive
Gaming Red Dead Redemption Článek Z remaku Red Dead Redemption se vyklubal pouhý port

Z remaku Red Dead Redemption se vyklubal pouhý port

Adam Němec

Adam Němec

9. 8. 2023 18:10

Mezi fanoušky se strhla vlna nevole, obzvlášť po odhalení, že nevyjde ani na nejnovější generaci konzolí.

Reklama

Ještě před pár týdny byl internet na roztrhání ve spojení se spekulacemi ohledně údajného remaku či remasteru prvního Red Dead Redemption. Tato hra je přeci jen 13 let stará a zasloužila by si předělávku na úroveň druhého dílu, který je i 5 let po vydání jednou z nejhezčích videoher, které si můžete zahrát. 

Vše vypadalo opravdu nadějně a fanoušci nejspíše byli nadšeni, když se 7. srpna na oficiálním YouTube kanále Rockstar Games objevil trailer na Red Dead Redemption. Tato radost ovšem přešla po prvních asi pěti vteřinách traileru.

Třináct let stará hra na deset let starou konzoli za 50 Euro

Na konci traileru si hráči mohou všimnout prakticky identické grafiky v porovnání s původním dílem, která byla pouze předimenzovaná na rozlišení 1080p. Lze také zahlédnout platformy, na kterých hra vyjde. PlayStation 5, PC či Xbox Series X/S tam ale nehledejte, hra vyjde pouze na Nintendo Switch a PlayStation 4.

Rockstar podle všeho plánuje remaster Red Dead Redemption

Rockstar podle všeho plánuje remaster Red Dead Redemption

Rockstar Games by mohl brzy oznámit remaster Red Dead Redemption

3. 7. 2023 17:19

Toto oznámení v řadách fanoušků samozřejmě vyvolalo vlny nevole a zároveň výsměchu spojeného s cenovkou a omezením na 30 FPS.

Fanoušci se také opětovně zaměřili na citaci CEO Take Two Interactive Strausse Zelnicka, který sám vydal pár měsíců před katastrofálním remakem GTA: The Trilogy - Definitive Edition a rok před vydáním GTA V Expanded & Enhanced.

Remasterování vždy bylo součástí naší strategie. Dělali jsme to jinak, než konkurence - my tituly pouze neportujeme, dáme si čas, abychom udělali tu nejlepší možnou práci, aby titul na nové vydání vypadal co nejlépe a aby byl nejlepší pro novou technologii.

Red Dead Redemption vyjde 17. srpna pro Playstation 4 a Nintendo Switch s cenovkou 50 euro, hra bude obsahovat i příběhové rozšíření Undead Nightmare.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama