Z Resident Evil Village bylo odstraněno Denuvo
Gaming Článek Z Resident Evil Village bylo odstraněno Denuvo

Z Resident Evil Village bylo odstraněno Denuvo

Josef Ventrča

Josef Ventrča

10. 4. 2023 15:17

Capcom odstranil protipirátský software. Hra by měla běžet plynuleji.

Reklama

Japonská společnost Capcom oznámila, že nechala odstranit protipirátský ochranný software Denuvo z oblíbené akční survival hororovky Resident Evil Village, která vyšla před dvěma lety na počítače i konzole. Podle SteamDB byl odebrán v ranních hodinách 10. dubna.

Denuvo se hojně využívá pro ochranu před pirátěním herních titulů. Podle posledních zpráv vydaných na webu CrackWatch dokázal v uplynulém roce ochránit před piráty 35 her a pouze v jediném případě neuspěl, a to u Dying Light 2. 

Jenže software má taky významnou nevýhodu - snižuje výkon -, což potvrdili i odborníci pro magazín Digital Foundry. Denuvo se těmto nařčením ale bránilo, a tvrdilo, že pokud je ochrana implementovaná správně, nemá mít negativní vliv na výkon. Nicméně právě s tímto nešvarem se potýkali i hráči Resident Evil Village. Proto nyní po odstranění technologie by titul měl běžet mnohem plynuleji.

Capcom se tímto krokem přidal k další japonské společnosti Square Enix, která protipirátský program nedávno odstranila například z loni vydaného taktického RPG Triangle Strategy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama