Začíná první Major play-off v CS2. Kdo se zapíše do historie?
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Začíná první Major play-off v CS2. Kdo se zapíše do historie?

Začíná první Major play-off v CS2. Kdo se zapíše do historie?

Michael Douša

Michael Douša

28. 3. 2024 11:20

Takhle nadupané play-off jsme dlouho neviděli. Po Paříži, kde měli Vitality poměrně jednoduchou cestu k trofeji, a Riu, kde zase přišli Virtus.pro k vítězství velkým překvapením, nás snad konečně čeká ale opravdu napínavé play-off.

Reklama

Už dnes uvidíme první dva čtvrtfinálové zápasy, a že bude zatraceně nač koukat. Vitality se v 17:00 postaví rozjetým ruským veteránům v barvách Cloud9, zatímco od 20:00 se o postup do semifinále porve David “frozen” Čerňanský a jeho týmoví kolegové v barvách FaZe proti ruským ostrostřelcům Spirit. V prvním případě očekávají bookmakeři poměrně vyrovnaný zápas, v druhém vsází na totální dominanci Spirit. 

Vitality proti Cloud9 bude velmi zajímavou podívanou. Jak to? Cloud9 ukazují opravdu zajímavou show, jelikož jsou tým, který hraje bez dedikovaného AWPera. Sniperku si týmoví kolegové prohazují mezi sebou podle mapy, a tak místo konzistentního výkonu se sniperkou spoléhají spíše na vynikající týmovou spolupráci. To je sice úděl, který spousta komentátorů kvituje s obdivem, nicméně je to může nejspíše dovést jen někam, mnoho lidí vsází na to, že to “někam” určitě není až k trofeji.

Spinx, ZywOo | Vitality, IEM Cologne 2023
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Spinx, ZywOo | Vitality, IEM Cologne 2023

Vitality na druhé straně nemohou hrát na svých 100 % především proto, že jejich největší hvězdu, Mathieu “ZywOo” Herbauta, trápí nemoc. Ačkoliv je šance, že se už dostal zpátky do formy, není úplně stoprocentní. Uvidíme proto, zda slabý AWPer je pořád lepší, než žádný AWPer.

No a od osmi? To už bude přímo řež. Někteří tenhle čtvrtfinálový zápas označili za malé finále, protože oba týmy se uchází o post nejlepšího týmu světa. No a jak jinak jej upevnit než vítězstvím na prvním Majoru v CS2?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama