Astralis si nezahrají na domácím Majoru, turnaj jim utekl již potřetí
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport CS 2 Článek Astralis si nezahrají na domácím Majoru, turnaj jim utekl již potřetí

Astralis si nezahrají na domácím Majoru, turnaj jim utekl již potřetí

Michael Douša

Michael Douša

23. 2. 2024 16:25

Anglofonní země mají přiléhavé rčení - "when it rains, it pours". Český ekvivalent těžko pohledat, otrocký překlad by zněl asi "když se něco kazí, tak všechno najednou." Lépe vystihnout situaci uvnitř Astralis snad nejde.

Reklama

Nejznámější dánská esportová organizace nebude na Majoru v srdci Dánska, na PGL Copenhagen Majoru. O to bolestivěji poté, co do svých řad přijali obecně oblíbená jména, která za poměrně ošemetných okolností získali ze sestavy protivníků Heroic - Jakoba “jabbi” Nygaarda a Martina “stavn” Lunda. Druhý jmenovaný měl hodně silné výhody - sám nevynechal žádné Major play-off od PGL Majoru ve Stockholmu v roce 2021, i tahle série ale končí nevalně. 

Kde s problémy Astralis začít? Příliš se jim nedařilo už od příchodu jabbiho se stavnem, ačkoliv to měl být krok, který je posune mezi světovou špičku. Přišli o nepříliš populárního (a také ne zcela špičkového) Johannese “b0RUP” Borupa, který sestava vlastně spíš škodil, než pomáhal, a tedy měly být problémy vyřešeny. Akorát, že vůbec.

stavn | Heroic, IEM Cologne 2023
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
stavn | Heroic, IEM Cologne 2023

Komentátoři se shodují, že sestavě chybí kvalitní kouč, který by sestavu konstruktivně vedl směrem k úspěchu, stavn hraje role, které mu vůbec nevyhovují, atmosféra v týmu je ponurá a nemají v týmu žádnou osobnost, která by atmosféru dokázala nějak vylepšit. A to, že dva z pěti hráčů přišli za dost nešťastných okolností, také určitě nepomáhá.

Nedá se ale nic dělat. Úpadek Astralis a jejich někdejších hráčů je zřejmý. To jde vidět i jen na tom, že jediným, kdo se na Major z té původní zlaté pětice, která vyhrála tři Majory v řadě, je kapitán Lukas “gla1ve” Rossander. Emil “Magisk” Reif s koučem Dannym “zonic” Sorensenem propadli spolu s Falcons, Nicolai “device” Reedtz skončil tragicky spolu se svou původní organizací, Peter “dupreeh” Rasmussen, který jako jediný má na kontě pět Majorů, zase skončil nešťastně spolu s Preasy. A Andreas “Xyp9x” Hosjleth? Ten už nějakou dobu hřeje lavičku v Astralis Talent. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama