Jedno z prvních RPG se dočkalo moderní předělávky. Už nyní si jej můžete zahrát
i Zdroj: Digital Eclipse
Gaming Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord Článek Jedno z prvních RPG se dočkalo moderní předělávky. Už nyní si jej můžete zahrát

Jedno z prvních RPG se dočkalo moderní předělávky. Už nyní si jej můžete zahrát

Josef Ventrča

Josef Ventrča

17. 9. 2023 11:30

Hra na hrdiny z osmdesátých let dostala nový design i hratelnost.

Reklama

Společnost Digital Eclipse specializující se na retro hry oznámila, že vytvořila moderní předělávku Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord. Jedná se o titul, který znalci považují za jedno z prvních RPG inspirovaných pravidly stolní hry Dungeons & Dragons, kde se hráči museli starat o skupinu hrdinů.

Vše, co víme o Starfield: datum vydání, co-op, čeština
i Zdroj: Bethesda Softworks

Vše, co víme o Starfield: datum vydání, co-op, čeština

Starfield je vesmírná odysea a zbrusu nový titul od dobře známého studia Bethesda, jehož nejznámějším dílem je RPG série The…

24. 8. 2023 16:00
2

Vývojáři tvrdí, že remake postavili přímo na kódu původní hry pro Apple II, díky tomu hráči mohou přepínat mezi původním a moderním rozhraním, a tak bezprostředně srovnávat, jak se provedení vylepšilo. Kromě moderního vizuálního zpracování hra obsahuje vylepšenou správu skupiny hratelných hrdinů, navigaci, kouzlení i soubojový systém.

Remake Wizardry je již od 15. září k dispozici na platformě Steam a GOG, jedná se však zatím o předběžný přístup. Cenovka se pohybuje kolem 700 korun (28,99 eura).

Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord bylo původně vydáno na Apple II v roce 1981, později se hra dočkala portů na řadu dalších systémů včetně Macu, Commodore 64 a NES. V Japonsku se objevila platformách Super Famicom a Game Boy Color.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama