Lov příšer nekončí. Přichází Monster Hunter Wilds
i Zdroj: Capcom
Gaming MH Wilds Článek Lov příšer nekončí. Přichází Monster Hunter Wilds

Lov příšer nekončí. Přichází Monster Hunter Wilds

Josef Ventrča

Josef Ventrča

8. 12. 2023 12:30

Monstra na zemi i ve vzduchu. Capcom představil další díl ze série Monster Hunter, který tentokrát ponese jméno Wilds. Záběry poodhalují herní náplň.

Reklama

Během The Game Awards 2023 došlo k oznámení pokračování akční RPG série Monster Hunter, která se rozšíří o díl s podtitulem Wilds. Ten podle krátké videa bude dostupný od roku 2025. Společnost Capcom sice neodhalila mnoho, ale základní obrázek si zejména fanoušci lovení příšer mohli udělat.

Z videa lze odhadnout, že objevování světa a přesouvání se po něm z velké části bude na hřbetě podivného stvoření, které nejenže běhá po všech čtyřech nohách, ale umí i skákat mezi platformovými překážkami, a dokonce i létat. Vypadá to však, že křídla dokáže použít pouze po omezenou dobu, ale na potvrzení skutečné efektivity „oře“ si ještě budeme muset počkat. 

Jeho schopnosti nejspíš využijeme i během samotného lovení, jelikož v ukázce byl hrdina stále v sedle, zatímco kolem něj se proháněla a bojovala monstra různých velikostí. Ze soubojů pochopitelně se neukázalo příliš. Na základě závěrečného záběru pak lze spekulovat, zda onen prolétající ohromný tvor bude finální boss. Jak ale známe Capcom, tak s největší pravděpodobností ano. Zároveň svět vypadá poměrně rozmanitě, ale z pár sekundového klipu nelze dělat závěry. 

Na více informací si máme počkat do příštího roku. Vypadá to ale, že Monster Hunter Wilds vyjde na PC a konzolích PlayStation 5 a Xbox Series.

Výsledky The Game Awards 2023
i Zdroj: Remedy Entertainment

Výsledky The Game Awards 2023

Vyhlášení nejlepších her roku patřilo RPG Baldur's Gate 3 od Larian Studios, v těsném závěsu za ním však byl akční thriller…

8. 12. 2023 09:35

Série Monster Hunter je ve světě velmi populární, ačkoliv v našich končinách se řadí spíš mezi zájmově okrajovou záležitost. I přes to si však zde dokázala vybudovat jméno. Vlajkovými značkami franšízy posledních let byly díly World a Rise, které dostaly i rozsáhlá DLC, herní náplň pak spoléhá na progres postavy, akci a grind, který je možné si zpříjemnit díky kooperaci s dalšími hráči. Kromě hlavních dílů pak vznikly vedlejší projekty s trochu odlišnou herní náplní. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama