PlayStation VR2 se chystá na PC. Dorazit by mohlo už v tomto roce
i Zdroj: Sony
Gaming Článek PlayStation VR2 se chystá na PC. Dorazit by mohlo už v tomto roce

PlayStation VR2 se chystá na PC. Dorazit by mohlo už v tomto roce

Václav Brixí

Václav Brixí

23. 2. 2024 16:00

Nejnovější hardware společnosti Sony trápí slabé prodeje. Vedení společnosti uvažuje o rozšíření působnosti svého VR setu na PC. Může tomu tak být už tento rok.

Reklama

V únoru minulého roku uvedla společnost Sony na trh vylepšenou druhou verzi svého zařízení pro virtuální realitu. Oproti původnímu PS VR se jednalo o znatelný pokrok v oblasti hardwaru a nová technologie tak mohla konkurovat velikánům na poli virtuální reality, jako například Meta Questu 3. Prodeje se však nevyvíjely podle představ společnosti a velmi rychle začaly stagnovat. Na vině mohla být obecně částečná ztráta zájmu o produkty spojené s virtuální realitou, ale rovněž tomu mohla dopomoci skutečnost, že uživatelé PS VR2 byli odkázáni pouze na exkluzivní tituly pro PS5. Ocitli se tak odříznuti od hlavního centra dění, v podobě titulů pro PC, moderské komunity a populárního VRChatu.

Podle nedávného příspěvku na PlayStation Blogu se chystá Sony udělat razantní kroky a přenést jejich hardware na PC. Nabídnou tak jejich stávajícím hráčům přístup k novým titulům a funkcím, které nová platforma nabízí. Zároveň vstoupí na trh VR headsetů pro počítače, od čehož si slibují navýšení prodejů. V současnosti je celý tento projekt ve fázi testování kompatibilit a ohledávání všech dostupných možností. Sony však doufá, že by mohla být tato služba spuštěna již v tomto kalendářním roce.

Zbytek blogu se věnoval exkluzivním titulům, které obohatí katalog her dostupných na PS VR2. Hráči se už nyní mohou pustit do akčního The Wizards – Dark Times: Brotherhood, ve kterém budou muset vlastnoručně sesílat kouzla a to až ve tříčlenné kooperaci. V červnu pak budou moci cestovat časem v titulu Wanderer: The Fragments of Fate. V březnu naopak mohou začít budovat své vlastní město ve hře Little Cities: Bigger! a nebo se vyřádit při kosení hord nemrtvých v Zombie Army VR či Arizona Sunshine 2, které obdrželo novou bezplatnou aktualizaci.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama