Vysílání obsahu pro dospělé jako forma protestu, tvůrci v Jižní Koreji se bouří
i Zdroj: Ilustrativní obrázek, fotobanka Freepik.com (s licencí)
Zajímavosti Článek Vysílání obsahu pro dospělé jako forma protestu, tvůrci v Jižní Koreji se bouří

Vysílání obsahu pro dospělé jako forma protestu, tvůrci v Jižní Koreji se bouří

Dominika Hudcová

Dominika Hudcová

28. 2. 2024 14:40

Již od prosince loňského roku bylo známo, že bude v Jižní Koreji provoz největší herní streamovací platformy Twitch.tv ukončen. Tvůrci, kteří si zde vybudovali své kariéry, tak dostali pouhé dva měsíce na nalezení nového způsobu obživy. Když nadešel osudný den vypnutí platformy, tvůrci z ní odešli ve velkém stylu.

Reklama

Generální ředitel streamovací platformy Dan Clancy ohlásil 5. prosince loňského roku náhlé rozhodnutí o plánovaném ukončení provozu v Jižní Koreji. Datum byl stanoven na 27. únor, což pro tvůrce znamenalo, že mají něco přes dva měsíce na nalezení řešení v podobě přechodu na jiné platformy, nebo úplné změny kariéry.

Jak se dalo čekat, tvůrci byli zprávou naprosto otřeseni. Twitch pro ně znamenal nejudržitelnější způsob, jakým vést jejich podnikání. Důvodem tohoto rozhodnutí společnosti měly být příliš vysoké náklady na provoz.

Vysílání obsahu pro dospělé jako forma protestu, tvůrci v Jižní Koreji se bouří
i Zdroj: Twitch: 이린쨩

Tvůrci však neodešli bez odporu. Jihokorejští streameři a streamerky protestovali hromadným vysíláním obsahu pro dospělé. Příkladem je nyní už bývalý streamer Daeyong 2 vysílající sexuální hru pro dospělé, jehož klip se stal virální s více než 35 tisíci zhlédnutími. Některé streamerky se pak objevily ve velmi odvážném a odhalujícím oblečení.

Sledující se převážně shodli na tom, že to byl jeden z nejlepších způsobů, jak protestovat. Ban, který by jistě za takové vysílání tvůrci dostali, už pro ně nic neznamená.

Twitch se za toto rozhodnutí, mimo jiné, potýká také s finančními pokutami. Jedna z nich byla vyměřena na 300 tisíc dolarů za porušení jihokorejského telekomunikačního zákona. Další potenciální pokuty visí ve vzduchu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama