Vrtulníkem proti rytířům. Nezávislá hra Kingmakers se stala internetovým hitem
i Zdroj: tinyBuild
Gaming Kingmakers Článek Vrtulníkem proti rytířům. Nezávislá hra Kingmakers se stala internetovým hitem

Vrtulníkem proti rytířům. Nezávislá hra Kingmakers se stala internetovým hitem

Josef Ventrča

Josef Ventrča

21. 2. 2024 13:30

Středověká akční hra Kingmakers překvapila mnoho lidí svou ukázkou, ve které předvedla nezvyklé prvky. Záměr tvůrců upoutat veřejnost se povedl na jedničku.

Reklama

Studio Redemption Road Games ve spolupráci s vydavatelskou společností tinyBuild představilo první ukázku ze hry Kingmakers. Jedná se o akční sandbox se středověkými bitvami, ale narozdíl od titulů jako For Honor se liší tím, že rytíře s meči a palcáty budete kosit moderními zbraněmi.

Přesně tak, stěžejním mechanismem této potrhlé hříčky jsou motorová vozidla, moderní střelné zbraně a dokonce i vrtulníky s raketami. S tím vším hráči mohou doslova ničit tisíce středověkých válečníků ve svých primitivních zbrojích během obřích bitev v reálném čase. Z jakého důvodu? Aby zachránili budoucnost umírající planety. Dějovou premisou je totiž nutný návrat do minulosti, kterou je potřeba změnit, aby bylo možné zajistit světlejší zítřky.

Jelikož souboje budou alfou omegou hry, tak vývojáři slibují, že každého vojáka na bojišti má ovládat pokročilá umělá inteligence, která řídí jeho rozhodování, hledání cesty a loajalitu. To v kombinaci s unikátním procedurálním animačním systémem nabídne bezprecedentní úroveň věrnosti postav a bojů. K ničení nepřátel budou hráči mít útočné pušky, brokovnice, granátomety, obrněná SUV, motorky, útočné vrtulníky, letecké údery a další prostředky.

Titul nabídne i on-line kooperativní režim až pro tři hráče. Společně pak budou moci v útočných misích prolomit obranu hradeb, nebo naopak v obranných kláních čelit z pevnosti hordám nepřátel.

Do předběžného přístupu vstoupil nápaditý survival Nightingale
i Zdroj: Inflexion Games

Do předběžného přístupu vstoupil nápaditý survival Nightingale

Mnohými očekávaný survival Nightingale se 20. února zpřístupnil hráčům v podobě předběžného přístupu. Najdete jej na Epic…

21. 2. 2024 13:00

Hra má kromě akce nabídnout i manažerské prvky pro zadávání povelů svým vojskům. Má se však jednat o jednoduchý systém s širokými možnostmi. „Přímo vydávejte rozkazy bojovníkům nebo to nechte na poddůstojnících, vytvářejte legie lučištníků, šermířů, kopiníků a jezdců, budujte opevnění a plánujte další postup, než se opět vrhnete do boje,“ lákají tvůrci.

Není divu, že svou jedinečnou náplní na sebe strhl pozornost na internetu, a na sociálních sítích se trailer šíří jako lavina. Lidé jsou z nápadité hratelnosti nadšení, a vypadá to, že by si tak hra mohla zajistit úspěšný start po vydání. To se však ukáže až středověký akční sandbox Kingmakers vyjde letos na PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama