"Mentálně jsme je zničili," říká m0NESY. "To ani náhodou," oponuje kontroverzní analytik
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport CS 2 Článek "Mentálně jsme je zničili," říká m0NESY. "To ani náhodou," oponuje kontroverzní analytik

"Mentálně jsme je zničili," říká m0NESY. "To ani náhodou," oponuje kontroverzní analytik

Michael Douša

Michael Douša

25. 3. 2024 18:35

Ilja "m0NESY" Osipov hýřil sebevědomím po vítězství proti Virtus.pro. Je pochopitelné, že má mladý sniper radost z postupu do play-off, na sociálních sítích ale schytal kritiku za to, že si připsal i vyšší moc.

Reklama

M0NESY ještě nehrál na žádném Major play-off. Ačkoliv je to poměrně překvapivé, vzhledem k tomu, jak skvěle hraje, pořád je pravda, že v dánské Kodani se před fanoušky na Majoru podívá poprvé. Všichni proto chápou všechny pozitivní emoce, které tahle skutečnost přináší, někteří ale mají pocit, že to se sebechválou jednoduše trochu přehání.

Zvlášť, když se jedná o tak kontroverzní  vítězství, jako právě to proti ruským Virtus.pro. Džamimu “Jame” Alimu totiž v klíčovém kole, které - jak m0NESY přiznal - by G2 podle všeho prohráli kvůli vlastnímu stažení se, aby zachránili zbraně, spadnul klient CS2, jelikož se mu vypnul ovladač NVIDIA. Nešťastná náhoda, která ale měla dalekosáhlé důsledky - pokud by se to nestalo, G2 by byli jediné kolo od eliminace z turnaje. Takto ale měli nad VP výhodu, kterou nakonec převrátili.

M0NESY ovšem v pozápasovém rozhovoru podtrhoval, jak se jemu a jeho spoluhráčům povedlo VP totálně mentálně rozdrtit. Na to však reagoval analytik Duncan “Thorin” Shields na Twitteru. 

„M0NESY vůbec nezmínil tu s*ačku, která jeho týmu pomohla. ‘Totálně jsme je zničili. Mentálně.' Kdepak, chlapče. Jameho počítač se rozbil, vy jste s tím neměli nic společného,“ zveřejnil Thorin. M0NESY si ale stál za svým. „Je mi jich líto, ale nesmíte to prostě vzdát když pořád máte šanci, i když dojde na nejhorší," odpověděl britskému analytikovi. Fanoušci ale nejsou na jedné lodi. „No tak to jste je ale mentálně nerozdrtili. Moc dobře víš, že byste Inferno prohráli, kdyby mu ta hra nespadla,“ píše jeden z komentujících. 

Ať už by to osudové kolo na Infernu dopadlo stejně, nebo jinak, G2 budou muset ukázat, že si místo v play-off zaslouží. To budou moci předvést již za pár dní, kdy se vydají  na pospas mladému týmu MOUZ. Jak myslíte, že to dopadne?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama