Sea of Thieves a další Xbox exkluzivity míří na Nintendo a PlayStation
i Zdroj: Rare
Gaming Sea of Thieves Článek Sea of Thieves a další Xbox exkluzivity míří na Nintendo a PlayStation

Sea of Thieves a další Xbox exkluzivity míří na Nintendo a PlayStation

Josef Ventrča

Josef Ventrča

23. 2. 2024 15:10

Fanoušci se konečně dočkali odhalení čtyř populárních her z Xboxu, které vyjdou letos na jaře pro Nintendo Switch a platformy společnosti Sony.

Reklama

Xbox již odhalil konkrétní tituly ze své dílny, které budou nově dostupné i na konkurenčních platformách Nintendo Switch a PlayStation. Jedná se celkově o čtyři menší hry, na kterých pracovala vývojářská studia koupená Microsoftem.

PlayStation tento rok neuvede žádné vlastní tituly, plánuje exkluzivity
i Zdroj: Playstation Studios

PlayStation tento rok neuvede žádné vlastní tituly, plánuje exkluzivity

V nedávné zprávě se vedení herní odnože Sony vyjádřilo k plánům na následující finanční rok. Nemáme prý očekávat žádný titul…

22. 2. 2024 16:34

Největším jménem na seznamu je kooperativní akční titul Sea of Thieves, kterou vytvořilo studio Rare. Vyjde pro PlayStation 5 30. dubna a hráči na této platformě si ji mohou přidat do seznamu přání už od 22. února. Pirátské dobrodružství si během své existence získalo oblibu u více než 35 milionů hráčů. Hra bude i na PlayStationu podporovat cross-play hraní s Xbox a PC uživateli.

Dva tituly jsou od uznávaného studia Obsidian Entertainment. Jedná se o kooperativní adventuru s prvky boje o přežití Grounded, která bude dostupná pro PlayStation 4, PlayStation 5 a Nintendo Switch od 16. dubna. I ona má podporovat cross-play hraní v rámci všech platforem. 

Dalším titulem je unikátní výpravná adventura Pentiment, která byla úspěšná u kritiků a získala několik ocenění. Tato graficky originálně zpracovaná hra inspirovaná historií středověku je dostupná pro PlayStation 4, PlayStation 5 a Nintendo Switch už od 22. února.

Od stejného dne si majitelé konzolí PlayStation 5 mohou předobjednat oceňovaný rytmický akční titul Hi-Fi Rush. Její tvůrci Tango Gameworks/Bethesda Softworks vydají verzi pro PlayStation 5 20. března.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama